Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, 29 March 2012

Damia dah Pandai Meniarap ok!!!

yippie!!! Damia da pandai Meniarap...
Pagi tadi seperti biasa dia bangun jam 2am.. selalunya kalau dia bangun mesti dia nangis2.. nak suru orang angkat dia.. tapi tadi pagi dia boleh layan perasaan, tanpa banyak ragam.. nasip baik juga maminya tersedar masa dia bangun ...

Da bosan layan perasaan.. tiba-tiba je senyum-senyum sambil bebel-bebel.. guna bahasa dia la.. tak lama tu.. dia mengiring..  pas tu memusingkan badan.. taraa... meniarap suda... terkezut den.. agaknya dia bebel-bebel tu nak kasi tau dia nak kasi tunjuk kepandaian dia kut.. hehehe..
macam tak caya je.., rasa baru je lepas lahirkan dia.. now, dah pandai meniarap anak mami ni.. 

Alhamdulillah, gembiranya bila dapat tengo anak sendiri membesar dengan sihat seiring dengan perkembangan mindanya.. 

Next week Damia da nak masuk 4 bulan..  tak sabar nak masuk stage yang setarusnya... ni mami ambik video khas untuk Ayah....

video
penat beguling-guling.. terus pengsan.. huhu



 

Monday, 19 March 2012

Ayah & Damia..

Last week si ayah balik dari MAVA... seperti biasa.. dia akan cari Damia dan bermanja-manja dengan si kecik ni dulu..
tapi alkisahnya hari tu.. damia da tak cam ayahnya.. selalu kalau ayah dia angkat.. bukan main suka.. tapi hari tu bila si ayah agah.. dia buat muka pelik.. pas tu terkial-kial mencari maminya..

Ayah: Damia.. ayah ni.. dah xcam ke? tak kan da tak ingat..
Damia: muka Blur... pas tu pandang tempat lain..
Ayah: Ayah ni.. ni ayah awak ni.... awak tu bukan anak yatim..

Kesia nengo.. tp nk wt cam mana budak kecik kalau da selalu kena tinggal... memang cepat lupa..
Sabo la cik abe heh.. nanti lama2.. dia ok la tu.. huhu



Saturday, 10 March 2012

DIET!!!! yang tidak menjadi..

Setiap hari terasa diri ini semakin tembam.. macam di pam-pam.. aduiii............. so last week.. bermula la cerita.. DIET!!!  Oleh kerana En. Hubby tiada di rumah.. so, tak perlu la masak yang best-best..  (cehh.. macam la pandai sangat masak.. huhu) so, dengan automatic selera pun berkurang.. 

Memang sungguh berkesan.. berat badan turun dengan cepat... tambahan pulak BF Dania..  tapi sebenarnya risau jugak.. takut Damia tidak cukup zat.. tapi disebabkan nak sangat-sangat kuruskan badan.. diet juga..
'bontingal".. 

Isnin - Khamis.. semuanya ok..

Jumaat.. tiba-tiba bekalan susu berkurang.. mau panik..rasa mau nangis pun ada jugak.. sebenarnya lebih kepada menyesal dengan perbuatan sendiri..
apa tidaknya itu la satu-satunya sumber makanan Damia... 
So.. dengan bersungguh-sungguh satu hari melantak & minum air berbotol-botol.. nasip la air susu pulih seperti sediakala... & berat pun bertambah seperti yang asal... aduiii... hahahah...

Ini la pengorbanan seorang ibu.. biar la gemuk asalkan Damia cukup Susu & Vitamin...  
awauuuu........ saya mau kurus!!!! 




 


Tuesday, 6 March 2012

Skill Baru Lagi..

Hari ni Damia da 3 bulan 5 hari...
ni dia skill terbaru yang Damia baru belajar ...  
Daa... (setelah 1 hari practice)




Sangat teruja melalui hari-hari yang penuh dengan kejutan yang tak dijangka... 
 

Monday, 5 March 2012

Damia & Perasaan

Bermula la episod menjadi ibu & bapa damia sepanjang ayahnya berkursus..  Pagi tadi Damia bangun awal.. cam tau-tau ja ayahnya tinggal lama... lucu juga tengo gelagat damia pagi tadi.. tiba-tiba buat muka confuse bila tengo ayahnya memasukkan beg dlm kereta.. agaknya dia ingat nak balik kg lg kut.. huhu... mula-mula dia agak happy juga.. senyum-senyum tengo ayah dia.. tapi.. bila ayah dia dukung dan cakap... "ayah nk g kerja.. Damia duk rumah ngan mami ye.." terus berubah mood... (pandangan mata sayu cam nk nangis tp tahan) sampai muka ayah dia pun dia tak mau pandang.... (memang sah download perangai maminya) huhu.. 
tak sangka betul.. budak 3 bulan rupanya dah ada perasaan....

babai... to be cont...